hits

Tvillingfødsel

Et sted må det starte, og jeg velger starte med starten; #fødselen

Terminen var 01.februar. Men et #tvillingsvangerskap er i gjennomsnitt 35uker fremfor 40 som er vanlig lengde ved enlinger. For oss var uke 35 romjulen. Sånn sett det verst tenkelige tidspunkt. For å si det sånn, det ble ikke mye homping i høyet i mars for nettopp å unngå termin i desember. Men da #ultralyden i uke 6 viste to små #mirakler, var plutselig muligheten der for det.

Etter møte med en flott tvillinggruppe på facebook forstod jeg fort at alt fra uke 30 kunne jeg delvis forvente at ting plutselig kunne skje. Desember ble derfor en laaang måned.

Men jula kom, romjulen kom og tilslutt nyttårsaften. Da rakettene hylte og klokka passerte midnatt over til 2017 så var målet vårt nådd. Da kunne guttene bare komme. Vi var klare.

Svangerskapet hadde gått helt utrolig bra. Formen hadde vært overraskende fin. 

Mandag 09.januar skulle vi møte på sykehuset i Tønsberg for #igangsettelse. Jeg hadde lest meg opp på endel på forhånd, og hadde hatt samtale på sykehuset uken før. Undersøkelser i forkant hadde vist at jeg var moden og klar. Jeg fikk #ballongkateter som skulle sitte i inntil 24 timer.

Allerede etter 6 timer falt ballongen ut. Vi jublet. Nå går det nok fort tenkte vi. Åpningen var kun 2cm. Neste steg ble #cytotec tabletter. 

Det var nå kveld og Erik ble sendt hjem. Jeg lå på rom med 3 andre som var i samme situasjon. 

Tirsdag formiddag kom Erik tilbake. Vi skulle ha ny tablett. 3 cm. Det gikk sakte, men fremover.

Utover dagen hendte det lite. Erik startet dagen med å si han trodde gutta ville komme innen kl 19 samme kveld.

Ettermiddagen kom  og håpet mitt sank. 

Jeg beordret oss ut i trappene. Det ville iallfall ikke starte om jeg bare lå i senga. Sykehuset i Tønsberg har 7 etasjer. Det ble en tung tur både opp og ned trappene.

Klokka ble 17 og Erik bestemte seg for å dra ut og kjøpe cheeseburger til oss. Jeg ble med for nok en tur i trappene før vi skulle spise. 

Tilbake på rommet tenkte jeg å starte rieteller for å se om de ultrasvake murringene kom og gikk eller var konstante. På dette tidspunktet var dette alt jeg kjente. Ikke antydning til smerter. 

I det jeg trykker for å starte telleren gang nummer 2 hører jeg er plopp og vannet fosser! Det var akkurat som å høre en vannballong sprekke. Jeg hiver meg på telefonen til Erik, men når ikke gjennom til han! Jeg ringer på klokka og jordmor kommer inn. 

Nå var det bare å hive seg rundt, nå skulle det fødes!

Erik dukker etterhvert opp igjen og jeg har begynt å få hyppige rier. Undersøkelsen viser 5cm og det går opp for meg at jeg skal føde! Ikke bare ett barn, men 2! Og #tvilling 1 ligger i sete ! Setefødsel forble min største skrekk gjennom svangerskapet! Jeg var så livredd for å føde med rumpa først at jeg var lenge i tvil om jeg skulle gørre føde vanlig eller faktisk velge keisersnitt.

Nå var det uansett for sent å snu, riene kom i tette drag! Epiduralen ble bestilt og anestestilegen kom. Til min vanlige uflaks måtte legen løpe og epiduralen ble utsatt. Jeg hadde nå så tette rier  og  tårene stridrant. Panikken hadde grepet meg og jeg følte jeg mistet all kontroll! #Lystgassen hjalp heldigvis noe, men riene var så tette at jeg følte jeg ikke fikk puste mellom. Jeg ble kvalm og uvel og jeg var hysterisk!

Endelig kom anestesilegen inn igjen. De gjorde seg klare men i det jeg satte meg opp kjente jeg at jeg måtte trykke. De fikk snudd meg rundt og åpningen var 8 cm. Dette går altfor fort skrek jeg! 

Jordmor ønsket sette lokalbedøvelse nedentil. DEN følelsen når du har så smerter overalt i kroppen og det blir satt sprøyter opp i ditt aller helligste...! Jeg trodde jeg skulle svime av! Jordmoren stakk og stakk, og bommet og bommet. Tilslutt skrek jeg at hun måtte stoppe! 

Hun insisterte på å få prøve igjen, hvis ikke kom jeg til å føde uten noen form for smertelindring. 

Men det var for sent. Det var full åpning og Jacob kom uten at jeg klarte registrere det. Alt jeg enset var at jeg fikk et opphold i smertene. 

Jeg hadde ikke før sett min gode Erik med sin #førstefødte i armene før smertene hev på igjen! Få minutter senere kom også tvilling2. -i hodeleie.

 Det var over! Jeg var 3barnsmor. Erik var blitt pappa for førstegang. -og han fikk så godt som rett; 

Jacob ble født kl 19.08 med den formidable vekten på 3410g, mens Leander kom kun 8 minutter etter, klokka 19.16 og veide 3200g. 

 

 

 

 

2 kommentarer

Camilla

05.03.2017 kl.07:15

Du er så sterk, og jeg er superstolt av deg ❤️

Tenk at disse to fantastiske guttene har dere skapt 💙💙

05.03.2017 kl.11:43

Så intenst! Har født selv og det var vondt, gitt. Du er tøff :) Fine bebisene :)

Skriv en ny kommentar

Alder: ?, Norge

Kategorier

Arkiv