hits

Tenk å få to

Idag er gutta 8 uker allerede. To små vesner, fra to egg, som allerede viser forskjellig personlighet og egenskaper.

Nesten alle forventer og tror at tvillinger er så slitsomt, og at en har henda fulle til enhver tid. Og jeg var absolutt en av dem før jeg hadde lest meg opp og satt meg inn i tvillingforeldretilværelsen, og hva jeg faktisk kunne forvente.

Jeg forstår jo at det kommer en lengre periode nå fremover som vil kreve mer enn disse første 8 ukene. Hittil har det meste dreid seg om pupp, bæsj og soving. Nå begynner de være mer våkne og sakte men sikkert søke mer oppmerksomhet. Men som den ekstremt kontrollfreaken jeg er så prøver jeg så sant det går å ligge litt foran;             

Smøre nister til dagen etter, når jeg har ledig tid på kvelden. Planlegge middager for hele uken. Legge klart klær til 6-åringen så han kler seg selv. Rydde på kvelden så ting ikke hoper seg opp til dagen etter. Ta klesvask én dag og vask av huset over flere dager. Vaske dusjen (badekaret) når jeg dusjer selv.

Jeg sier ikke at det vil forbli sånn, og jeg er ikke så naiv at jeg tror jeg til enhver tid skal klare rollen perfekt. Men jeg tror likevel mye har med planlegging, struktur og rutiner. Da er man mer rustet når de uforutsette tingene plutselig dukker opp.

Jeg tror det er som de sier; Det er kun de som takler rollen som er så heldige og bli velsignet med tvillinger😍

 

#tvilling #tvillinger #rutiner

 

6 kommentarer

Drahjelp

08.03.2017 kl.01:28

Ah, ingenting er så fantastisk som tvillinger. Det er vanvittig mye jobb, men fy søren så utrolig givende det er. Jeg passer på to små gutter som nærmer seg to år nå, og de begynner virkelig å bli bestevenner nå :) Og med så vidt forskjellige personligheter !

Mvh Drahjelp :)

Sjekk gjerne ut bloggen min: http://www.drahjelp.blogg.no !

tvillingfruen

12.02.2018 kl.00:05

Jeg beundrer alle de som er tvillingforeldre.... selv venter jeg tvillinger...men jeg er LIVREDD - uansett hvor mye jeg leser om det... er jeg fortsatt LIVREDD!

Har en datter på 7 år & føler jeg alt feiler som mor på alt -_-

tvillingguttene

12.02.2018 kl.09:29

tvillingfruen: Hei du! Jeg stridgråt etter beskjeden om at det var to i magen, men nå er de 1år og det er det beste som har hendt meg! :-)
Jeg så for meg det verste, med hyl og skrik dag og natt, ingen søvn og bare kaos. Men jeg tror at nettopp fordi jeg forberedte meg på det «verste», så ble ting så utrolig mye bedre enn antatt! Og nøkkelen er rutiner, og å ta ting som det kommer. Ikke stress med at bading MÅ skje før leggetid om det er lettere og få til på dagen. Ikke hør på alt alle sier du MÅ gjøre. Ta det som det kommer og gjør det som er best for deg og dine små.
Jeg har selv en på 7år og han er en enorm ressurs når det kommer til hjelp med tvillingene og hjemme:-)
Blir moro og følge deg! Bare spørre og grave om du lurer på ting, jeg er her:-)

TVILLINGFRUEN

12.02.2018 kl.14:34

Tusen takk for informasjonen! Fortsatt veldig engstelig for hvordan dette skal kunne gå seg til.

Vil nok komme til og spørre om ting fremover :-) Har også hørt at rutiner er inngangsbilletten til familieharmonien. Min 7 åring krever nok litt mer kontra en ``vanlige´´ 7 åringer gjør. Håper at min 7 åring kan være en resurs. Hun gleder seg veldig til storesøsterrollen...har lenge ønsket seg søsken nå.

tvillingguttene

12.02.2018 kl.16:02

TVILLINGFRUEN: Det vil nok gå kjempefint! :-)

tvillingguttene

12.02.2018 kl.16:03

TVILLINGFRUEN: Husk, ingen er bedre for for barna dine enn det du kan være??

Skriv en ny kommentar

Alder: ?, Norge

Kategorier

Arkiv