hits

Hva om han vil beholde og ikke jeg...?

Innlegget mitt sist fikk kjemperespons både her, på Facebook og ikke minst da lokalavisen Østlandsposten delte innlegget både på nett og i papirutgaven. Innlegget jeg snakker om finner du her http://m.tvillingguttene.blogg.no/1518291032_mamma_hvor_er_pappan_min.html

Tilbakemeldingene går i hovedsak ut på at de aller fleste er enige, at det er viktig noen setter ord på det mange tenker, og at jeg ble en stemme utad! Tenk om det bare hadde hatt en større virkning? 

Innlegget blir bare en dråpe i havet denne gangen, men spesielt en kommentar bet jeg merke i; Rettsystemet er laget for å sikre mødre og barn. Ikke fedre. 

Stemmer det? Til dels, ja. For det er jo ikke noe system som sikrer far og fars behov. Ikke annet enn at han såklart kan få «helgesamvær». Ser man på problemstillingen med abort så er det jo naturlig at det er kvinnens avgjørelse, så lenge det er hennes kropp. Men hva hvis han vil beholde barnet? Han vil jo så godt som aldri vinne frem, av disse biologiske årsakene. 

Er farsrollen mindre viktig? Mindre verdt? Helt fra «skapelsen» av?

Fortell meg synspunktet ditt, og kom gjerne med eksempler du kjenner til fra ditt nettverk. 

#blogg #mamma #pappa #abort #ufrivilliggravid #foreldrerollen #likestilling

4 kommentarer

Cathrine Ruth

12.02.2018 kl.16:58

Jeg syns farsrollen er like mye verdt. Altså, først og fremst er det jo barnet man skal tenke på. Burde ikke barnet ha like mye tid med faren sin som moren sin!? Jeg syns det burde være en lov som sier at skilte foreldre SKAL ha like mye ansvar og tid uansett. Dette sier jeg fordi jeg vet hvor mye søstern min sliter med at faren bor 2-3t unna og nesten aldri kommer ned hit på besøk. Hun prøver å få tid og ork til å besøke han men pga personlige ting så er ikke det så lett for henne. Jeg syns så lenge barnet er under 18 år så bør faren ha like mye ansvar. Hvorfor skal det være lov at far kan flytte langt unna? Det virker som at de kan gjøre hva de vil og mor skal sitte med fulle ansvaret. Hallo! Far var like mye med på å få barnet til verden.

tvillingguttene

12.02.2018 kl.17:09

Cathrine Ruth: Der har du en annen side av en slik sak ja. Er altfor mange fedre som også stikker fra alt ansvar. Hvis dongen ble droppa av han, må han jaggu stå til ansvar for konsekvensene. Ikke bare det som var gøy!
Takk for innspill! :-)

Mmmm

12.02.2018 kl.18:59

Nåja, lover og regler er neppe laget for noen av foreldrene lenger. En far fikk det ene barnet, men nr 2 ble hentet nyfødt på sykehuset av barnevernet og omplassert, og da tapte far mot barnevernet. Han var bra nok til ett barn, men ikke to.

tvillingguttene

12.02.2018 kl.19:12

Mmmm: Å kjære vene! Var dette tvillinger? Eller søsken født på forskjellig tid? Forferdelig og lese! Og jeg ser absolutt synspunktene dine.

Skriv en ny kommentar

tvillingguttene

tvillingguttene

28, Larvik

En 28år gammel jente bosatt i Kvelde utenfor Larvik. Her bor jeg sammen med samboer Erik, 7åringen Nathaniel og tvillingguttene våre Jacob og Leander.

Kategorier

Arkiv